Hoe was augustus voor jou? Weet je nog dat het zo warm was? Ik was de 10e jarig, ik kon me niet herinneren eerder zo’n warme verjaardag te hebben gehad. Augustus was voor goed voor mij. Ik werd blij van alle vogels, van de dagen vrij met mijn man en .. van deze website. Met dank aan mijn broer.

Dit keer een bericht over alles wat ik in deze maand heb gevonden in onze tuin. Dat was een hoop!

Onderaan de kastanjeboom lag een vogelnestje. Ik zag geen slachtoffers, maar ik vroeg me wel af wat het verhaal ervan was. Hoe is het daar terecht gekomen?
Onze dakgoot liep over nadat het flink had geregend. Het was tijd om het schoon te maken en mijn man vond daar een stukje wespennest. Erg bijzonder om te zien.
Voor het eerst hebben we lage zonnebloemen in de tuin. Knuffelbloemen zijn het, zo zacht. Door de grootte passen ze perfect onder ons raam.
De blauwe korenbloem bloeit nog steeds. Veel wilde bloemen die we hebben gezaaid raken of zijn al uitgebloeid, maar het blauw van de korenbloem is nog steeds goed te zien.
Voor het eerst dit jaar was er bloeiende wilde peen in de tuin. Ik vind dat een erg mooie bloem. Het is een tweejarige plant, het bloeit pas in het tweede jaar. Het lijkt op het fluitenkruid, maar is nog net wat eleganter. Wanneer deze opdroogt, blijft er een mooie knop over wat doet denken aan een vogelnestje.

En daar is mijn eerste ‘blog’ mee rond!

2 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *